Ha nem csupán pár kiló felesleg van rajtad, hanem jelentősebb mennyiségű pluszkilótól kell megszabadulnod, a fogyás és az egészséged érdekében komoly életmódváltásra lehet szükséged.A Best Life diéta kiötlője, Bob Greene azt a célt tűzte ki maga elé, hogy étrendjének köszönhetően biztosított legyen a folyamatos fogyás és a hétköznapokhoz szükséges energia, jó közérzet is. Így működik a Best Life diéta A módszer nem csupán a táplálkozásra helyezi a hangsúlyt, a diéta szerves részét képezi a mozgás is. A fogyás érdekében az aerob mozgásformákat érdemes előnyben részesítened: így például a kocogást, a biciklizést vagy az úszást. Kezdetben heti 90 perc sportot kell beiktatnod az életedbe, majd ezt a mennyiséget fokozatosan növelve kell eljutnod a heti 360 percig. Lényeges, hogy sok növényi eredetű, rostban gazdag táplálékot, valamint folyadékot fogyassz - ezek segítik majd felpörgetni az anyagcserét. Egyél három-négy óránként, ne várd meg, amíg rád tör a farkaséhség. A diéta első szakasza Az első szakasz négy hétig tart, ez idő alatt olyan szokásokat kell kialakítanod, amelyek közelebb visznek az egészséges táplálkozáshoz. Így például naponta ötször kell étkezned, kisebb adagokban, hogy ne terheld az emésztőrendszeredet. Növeld a folyadékbevitelt napi legalább másfél literre - melyet elsősorban szénsavmentes víz, illetve koffeinmentes tea formájában fogyassz el. Kezdetnek heti háromszor 30 perc sportot iktass be az életedbe. Ints búcsút az olajban sütött ételeknek, iktasd ki étrendedből a fehér kenyeret, a tésztaféléket, az üdítőitalokat, a zsírosabb tejtermékeket. Helyettük fogyassz teljes kiőrlésű gabonaféléket, fogyassz sok zöldséget, gyümölcsöt, és az ételek készítéséhez használj olívaolajat.

Mintanap
Reggeli: egy szelet teljes kiőrlésű kenyér, egy paradicsom, egy főtt tojás.
Tízórai: egy pohár élőflórás natúr joghurt.
Ebéd: 15 dkg grillezett csirkemell barna rizzsel és párolt zöldségekkel.
Uzsonna: egy marék kesudió.
Vacsora: egy adag gyümölcssaláta.
    
A diéta második szakasza 

Ha az első szakaszban leírtakhoz tartod magad már több mint négy hete, de a súlyod nem csökken tovább - pedig még nem érted el a kitűzött célt - következik a második szakasz. A második szakaszban el kell hagynod az alkoholt, a magas kalóriatartalmú ételeket - például a vörös húsokat, édességeket -, és növelned kell a mozgásra szánt időt.

Mintanap
Reggeli: egy adag zabkása zsírszegény tejjel.
Tízórai: két mandarin.
Ebéd: csirkehúsos saláta vegyes zöldségekkel.
Uzsonna: két kivi.
Vacsora: ez csésze barnarizs párolt zöldségekkel.Fontos!

A diétát várandós és szoptatós kismamák, tinédzserek, emésztőszervi betegségben szenvedők nem alkalmazhatják. Mielőtt elkezdenéd a diétát, kérd ki háziorvosod véleményét! A diéta harmadik szakasza A harmadik szakasznak nem célja az étrend további szigorítása, itt már inkább az arany középutat kell megtalálnod. Ehetsz pizzát, csokit, fogyaszthatsz alkoholt, viszont az elfogyasztott táplálékok mennyiségével fordított arányban nőnie kell a testmozgásra szánt időnek. Ha heti 360 percet szánsz mozgásra, akár napi 300 többletkalóriát is elfogyaszthatsz, amennyiben megelégszel a heti 90 perccel, úgy napi száz pluszkalóriával kalkulálhatsz.

Mintanap
Reggeli: két lágy tojás, egy szelet teljes kiőrlésű kenyér, egy pohár frissen facsart narancslé.
Tízórai: egy banán.
Ebéd: 15 dkg sült hús krumplisalátával.
Uzsonna: egy marék sózatlan mandula.
Vacsora: egy adag görögsaláta.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!