Megjött az előrejelzés – Ilyen idő lesz Húsvétkor

Ilyen idő lesz húsvétkor!

A meteorológus szerint ezen a héten még a téli időjárásra kell berendezkedni, sőt, még a húsvét előtti napokban is hűvös lesz, noha hófúvásokra már nem kell készülni. -írja Blikk.

Íme a rövid távú előrejelzés:

Borult időre számíthatunk, inkább csak északon szakadozik fel átmenetileg a felhőzet. Délen többfelé, máshol elszórtan alakul ki havazás, hószállingózás. Élénk lesz az északi szél, ezért néhol újabb hófúvás alakulhat ki. Reggel -5, délután +1 fok körül alakul a hőmérséklet. Télies időnk lesz.
Kedd, szerdaErősen felhős idő lesz. Főleg délen és keleten fordul elő vegyes csapadék: hó, havas eső, szitálás. Reggelente -4, délutánonként +3, +4 fok körüli értékeket mérhetünk.
CsütörtökFokozatosan csökken a felhőzet, délután egyre több helyen süt ki a nap. Az északi szél megerősödik. A csúcsérték +5 fok körül alakul.
Péntek és a hétvégeVáltozóan felhős időre van kilátás, egyre több napsütéssel. Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés: vasárnap már 5-11 fok ígérkezik.

Márciusi jeles napok :

március 18., 19., 21.: Sándor-József-Benedek napja. A néphit úgy tartja, hogy ezek a napok vetnek véget a hosszú, hideg télnek és ekkor veszi kezdetét a termékeny tavasz: “Sándor, József, Benedek zsákban hozza a meleget.” “Ám ha üres ez a zsák, nem kapod csak a harmadát” – fűzik hozzá a Muravidéken.
március 21.: Benedek napja a “hivatalos” tavaszkezdés, azaz a tavaszi nap-éj egyenlőség napja (valójában nem minden évben esik erre a napra a pontos csillagászati esemény).
március 24.: Vetni kell a káposztát és a káposzta-féléket – mondják a kertészkedő háziasszonyok Szlavóniában. De vigyázni kell, ha távolabbi földre esik a vető, úgy nézze, hogy ne találkozzék útközben kakassal, mert majd repce nő a káposzta helyett.
március 25.: Gyümölcsoltó Boldogasszony napja. Jézus fogantatásának ünnepe. Egyike az év legjelentősebb Mária-ünnepeinek. E nap alkalmas a fák oltására, szemzésére. Gyimesben úgy hitték, ha ezen a napon rossz idő van, akkor rossz tavasz várható.Forrás


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!