Nézzünk néhány szabadúszó vállalkozási ötletek

Websablon készítő:
Ezzel akár passzív jövedelemre is szert tudsz tenni úgy, hogy egyszer kell elkészítened a websablonod vagy websablonjaid. Így könnyedén 100-500 embernek el tudod adni például a themeforest.net oldalon. A Minner.hu jelenlegi sablonját is itt vettem egy fejlesztőtől, rajtam kívül még 636-an vették meg.  A Themeforestnek az az előnye, hogy az oldalt sokan használják, így a vevőkért nem “annyira” kell küzdened.
Ehhez mi kell?

HTML, Css, Php tudás – néha elég az alap is.
WordPress vagy Joomla ismeret. Ehhez kapcsolódó Minner anyag: WordPress gyorstalpaló – Minner Akadémia első felvonás
Fontos! Van már arra is megoldás, hogy Drag & drop módszerrel, vagyis mélyebb progamozói tudás nélkül tudj sablonokat gyártani. Ide kattintva több ilyen drag & drop módszert használó megoldást találsz (ingyeneset is). Ezekkel már tudsz sablont is készíteni.
Ez is érdekelhet + motiváció: 2 milliárd forint bevétel egy websablonból! Te is elérheted! Elég a tizede is…

Online oktatás
Most nem arra gondolok, hogy Skypeon vagy más videóchat szoftveren keresztül oktatsz (az is jó), hanem előre felvett oktatást videóformában adsz tovább, illetve erre egyéb üzleti modellt építesz. Előre fel tudod venni az oktatási anyagot, így lesz időd a marketinggel és a tanítványokkal foglalkozni. Ezt már a Minner is alkalmazza a www.minnerakademia.hu oldalon láthatod az én videós oktatásaimat.

Ehhez mi kell?:

találd meg azt, amit online oktatásban el tudsz adni, vagyis inkább tanítani tudsz. Pl. programhasználati tutorialok, Photoshop használat vagy videókészítés (vágás…)…..
Legyél kreatív, nemrég zongora oktatást láttam online-ban.

Lehetnek pár ezer forintos képzések, vagy akár több tízezres is (Hamarosan a Minner.hu -nak is lesznek online képzései.)
Két oldal is van, ahová fel tudod tölteni az oktatóanyagaidat, és csak az ilyen online oktatókra specializálódtak.: www.webuni.hu  (itt felhasználók is vannak, onnan is jöhet vevő) és a www.tudaspiac.hu  (utóbbi inkább platformot ad és automatizációt, marketing segítséget, én ezt használom a MinnerAkadémián.)
Alkoss üzleti modellt. Legyen az oktatás csak az első lépcsőfok, vagyis a belépő termék. Találj ki hozzá kapcsolódó terméket, szolgáltatás, amit már a meglévő vevőidnek tudsz adni.
Ehhez kapcsolódó vállalkozási ötlet: Indíts vállalkozást: 94. ötlet – taníts online – de ne úgy, mint mások
Videókészítés, animáció készítése
Ez már nem lesz annyira passzív jövedelem, viszont sokkal drágábbra árazható, nagyobb bevételt hoz. Főleg olyan animációk készítésére gondolok, mint a cégbemutató, termékbemutató, infografika videón…

Ehhez mi kell?

Videószoftverek alaposabb ismerete, némi kreativitás sem árt
Készíts sablonvideókat, vagyis inkább sablonokat, hogy gyorsabban tudj majd dolgozni.
Intro videók készítése is nagyon jövedelmező lehet. Továbbá videó feliratozó, videó dizájn kialakító.
Keress fel olyan cégeket, akik elég aktívak Facebookon, de nincs videójuk. Tudtad, hogy az egyik legolcsóbb hirdetési forma a videóhirdetés? Kb 0,2-1 forintba kerül egy megtekintés. (Ez lehet a marketinged alapja).
Tudtad, hogy sok videóbloggerből lesz később videószerkesztő (szabadúszó)?
Dolgozz be szabadúszóként média vagy reklámügynökségeknek.

Közösségi oldal kezelő (Facebook, Instagram), hirdetéskezelő
Brutális hiány van a piacon ebből. Nemcsak a Facebook oldal kezelőkre gondolok, hanem például már az Instagram fiók kezelők iránt is érdeklődnek az emberek. Továbbá sok cég keres olyat is, aki menedzselné az online hirdetéseiket.

A cégek már Facebook marketing tervért is fizetnek, tehát nem mindig neked kell kattintgatni.
Havi 30-100 000 forintot is elkérhetsz egy cégtől, hogy kezeld a közössági oldalukat.
Mi lehet az előnyöd egy nagy reklámügynökséggel szemben? Az, hogy te sokkal személyesebben kezeled az oldalát, sokkal rugalmasabb vagy. De ezt le is írtam az alábbi ötletekben, így ezt nem részletezem.
Akár be is dolgohatsz a reklámügynökségeknek.
Sajnos az ügyfeleket neked kell felhajtani.

Szövegíró, céges blogger
Rengeteg cég keres szövegírókat, mivel nem tudják folyamatosan feltölteni tartalommal a blogjukat, Facebook oldalukat, hírlevelüket….


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!